Koleksi Gambar

Perkongsian hari ini: No Careline Telco Di Malaysia. Semoga dapat membantu proses Port In ahli baru anda.

Celcom
1111 (No Celcom)
+60336308888
Check Baki Kredit: *124#

Maxis
123 (No Maxis)
1800821123
Check Baki Kredit: *122#
Semak No IC: taip No.IC & sms ke 22011

Digi
016221180
0162998888
Check Baki Kredit: *126#
Semak No IC: taip CHECKID <jarak> No.IC & sms ke 20000

UMobile
+60183881318
Check Baki Kredit: *118*8#
Semak No IC: taip VERIFY <jarak> No.IC & sms ke 28011
Tune Talk
13100
0327720000
037940000
Check Baki Kredit: *133#
Tone Excel & Tone Plus
Tel:
03-90543809
0105000969
0105333969
03-2772 0000; 13100 from your mobile (8am – 10pm)
Check Baki Data: *134#
Redone
1909 (No Redone)
1800110800
Check Baki Kredit: *123#
Redtone
1800877770
Check Baki Kredit: Call 1909
sms: BAL SP & hantar ke
0192769433 / 0163353099
Happy
0143333800
Check Baki Kredit: *126#
Ytlcomms
0187998888

Altel
13388 (No Altel)
0326133888
Check Baki Kredit: *124#

OneXOX
12273 (Call free drpd no OneXOX)
1300888010
Check Baki Kredit: *132#

Buzzme
0327278922
Check Baki Kredit: *126#

Tron
0362758233
1300800188
Check Baki Kredit: *129*1*2#

Friendi
01138123456

Clixster
01122113311
Check Baki Kredit: *126#

Semoga bermanfaat

Public Phone

CC BY-NC-ND by erwinabdulrahman

Kisah Public Phone

 
Melintas pondok telefon kaler merah cap UK yang tersangatlah femes dalam dunia, teringat kenangan dekat sekolah dulu.. Siapa pernah duduk hostel dulu? Mesti sangat-sangat familiar dengan benda bernama public phone ni.. Ada yang kaler biru, ada yang silver biasa je dengan tempat dail tu kaler kuning kalau tak silap.. Biasa dia akan digantung dekat tiang or dinding tepi hostel atau dekat sekolah.. 
Ingat lagi dulu, sebelum balik hostel dari kampung, aku wajib singgah kedai telefon dekat bandar lama Temerloh tu nak beli kad fon.. Aku beli yang RM 10 punya selalu.. Maju sikit, beli Ring Ring Card.. haha.. Cukuplah sampai hujung bulan buat bekal sebelum balik kampung balik.. Tu kira benda wajib untuk dibeli oleh budak hostel nak-nak yang kampung bukan dekat negeri sekolah tu.. Mahal tu nak called.. Jenuh nak kumpul coins!!! haha
Ingat lagi beratur beria-ia panjang sebab nak call rumah dulu.. Sampai kadang-kadang tension dengan budak depan segala macam nak cerita dengan mak dia!!! Dahlah masa menggunakan telefon tu terhad!! Masa aku dulu, boleh called antara waktu lepas riadah sampailah sebelum maghrib, lepas prep malam, dan juga Sabtu Ahad luar waktu prep dan gotong-royong.. Telefon pulak tu, ada empat je kalau aku tak silap.. Dua boleh guna both coins and card, lagi dua, guna card je.. Tapi selalu, bukan kadang-kadang, dua je yang boleh pakai.. Dahlah students aspuri tu ada dekat 300.. Macam mana tu?? Aku bukanlah jenis yang bergayut lama gila, takat tanya khabar je.. Tapi, kalau dah kena tunggu sampai setengah jam lebih, memang selalulah aku missed nak called family aku.. haha..
Itu semua kenangan masa dulu.. Kenangan manis duduk di hostel.. Tapi budak sekarang, mungkin tak rasa dah semua tu.. Pergi sekolah boleh bawa handphone.. Social media banyak je nak chatting dengan parents, tak payah nak called bagai.. Zaman aku dulu, kitorang satu sekolah buat petition nak bawak handphone ke sekolah.. Last-last, pihak sekolah kasi student SPM je yang bawak sebab senang nak called parents tak payah beratur sebab tau kalau boleh setiap jam nak lapor itu ini, ok ke tak nak hadapai exam tu.. haha
Public phone sekarang, mungkin dah jadi bahan pameran je macam yang dah jadi di UK.. Tempat orang ambil gambar bagai.. Berapa ramai kat sini yang tau nak guna public phone tu? Silap-silap, ada yang tak tau pun mana nak sumbat coins.. Ya, teknologi itu ada.. Tapi, cuba bayangkan kalau tiba-tiba kita dalam kecemasa, and we need help.. Tapi, kita kat satu area yang takde 3G, 4G bagai.. tenet pun tenat.. Yang ada cuma tiang yang ada sangkut public phone tu.. What will you do then? 
Public telephone

CC BY-NC-ND by Lammyman


Warning: PHP Startup: homeloader: Unable to initialize module Module compiled with module API=20100525 PHP compiled with module API=20131226 These options need to match in Unknown on line 0

Warning: PHP Startup: PDO: Unable to initialize module Module compiled with module API=20100525 PHP compiled with module API=20131226 These options need to match in Unknown on line 0

Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/pdo_sqlite.so' - /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/pdo_sqlite.so: undefined symbol: php_pdo_unregister_driver in Unknown on line 0

Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/pdo_mysql.so' - /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/pdo_mysql.so: undefined symbol: php_pdo_unregister_driver in Unknown on line 0